joi, 23 iulie 2009

Vaticanul acuză Israelul şi compară Gaza cu un lagăr de concentrare

Ministrul de Justiţie al Papei, cardinalul Renato Martino, a criticat aspru acţiunile Israelului şi a comparat Fâşia Gaza cu "un mare lagăr de concentrare"- acestea fiind cele mai dure
comentarii ale Vaticanului de la începutul ofensivei israeliene în urmă cu două săptămâni. El a acuzat ambele părţi că se gândesc la propriile interese, în vreme ce oameni nevinovaţi plătesc preţul. Papa Benedict al XVI-lea deja ceruse anterior încetarea conflictului.

"Populaţiile fără apărare sunt mereu cele care plătesc preţul. Priviţi condiţiile din Gaza: seamănă din ce în ce mai mult cu un mare lagăr de concentrare", declara cardinalul. Acesta a chemat părţile la negocieri.

"Dacă acestea nu pot ajunge la un acord, atunci altcineva ar trebui să o facă în locul lor. Lumea nu poate sta deoparte să privească şi să nu facă nimic", sublinia oficialul.

"Noi, creştinii, nu suntem singurii care numim acest pământ ca fiind sfânt: evreii şi musulmanii îl consideră la fel. Faptul că acest pământ este scena vărsării de sânge este o mare tragedie".