vineri, 24 iulie 2009

Patru doctori din Craiova, detasati la Slatina

atru medici de la Spitalul Judetean din Craiova vor fi detasati la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) de la Slatina, unde in prezent mai exista un singur doctor, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al spitalului din Slatina, dr. Cristina Bontescu, in urma unei sedinte a conducerii unitatii.

Medicul
Cristina Botescu a declarat, intr-o conferinta de presa monitorizata de Mediafax, ca in Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judetean din Slatina din cei patru medici care asigurau asistenta a mai ramas unul singur. Ea a precizat ca pentru a asigura continuitatea asistentei medicale la UPU acest medic va fi ajutat de alti patru doctori de la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova, care vor fi transferati la Slatina.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean din Slatina a precizat ca nu s-a revenit asupra deciziei privind desfacerea contractelor de munca pentru directorul medical al spitalului, Ion Bratoi, si seful UPU, Ecaterina Buzau, iar in acest sens a fost informata si comisia de ancheta a Ministerului Sanatatii.

Potrivit sursei citate, Colegiul Medicilor a solicitat copii
ale actelor de control ale comisiei din Ministerul Sanatatii, care vor fi transmise in cursul acestei zile. Purtatorul de cuvant al spitalului a mai spus ca in prezent se asteapta rezultatele cercetarilor Colegiului Medicilor din Romania.

Un bolnav de 62 de ani, din judetul Olt, care a fost plimbat aproape patru ore intre sectiile Spitalului Judetean din Slatina, a murit, joi, fara ca vreun medic sa ii acorde tratamentul necesar.

Comisia condusa de ministrul Sanatatii a decis, in urma anchetei, eliberarea din functie a directorului executiv al ASP Olt si a managerului Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Olt, iar directorului medical al SJU, medicilor de garda si asistentei-sefe de tura ce au examinat pacientul care a murit la UPU a spitalului le-au fost desfacute contractele de munca.

La randul sau, Colegiul Medicilor Olt a declansat o ancheta in acest caz.

De asemenea, Colegiul Medicilor din Romania (CMR) a inceput propria ancheta in cazul barbatului care a murit la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, dar si una in legatura cu deciziile Ministerului Sanatatii, potrivit presedintelui CMR, Vasile Astarastoae.