joi, 23 iulie 2009

A ajuns sa cantareasca o jumatate de tona la numai 19 ani, din cauza inconstientei mamei sale

Uneori, dragostea nestavilita a mamelor pentru copiii lor ajunge sa nasca drame. Desi pare greu de crezut, un american de 19 ani din Texas a ajuns sa cantareasca nu mai putin de jumatate de tona si a fost, mai bine de trei ani de zile imobilizat in propria camera, pentru ca cea care i-a dat viata nu "a avut inima" sa ii refuze poftele culinare exagerate. Din fericire, cazul lui Billy Robbins a ajuns la timp in atentia specialistilor, care au reusit sa il supuna unei operatii de by-pass gastric, ajutandu-l sa slabeasca si salvandu-i, practic, viata. In prezent, dupa luni intregi de tratament, Billy a reusit sa piarda jumatate din greutatea initiala, ajungand sa cantareasca 200 de kilograme.
Specialistii s-au aratat ingroziti de marturiile mamei tanarului, Barbara Robbins. Femeia a recunoscut, practic, ca nu a lasat-o inima sa ii refuze fiului dorintele in materie de mancare, chiar daca acestea erau total nesanatoase. Mai mult, aceasta spune ca desi devenise constienta ca dimensiunile corporale ale baiatului depaseau cu mult limita normala a unui baiat sanatos, de varsta lui Billy, nu s-a putut impotrivi. Ii cumpara copilului sau, zilnic, cateva meniuri de la Mc Donalds, pizza, pungi intregi de chipsuri, cutii pline cu gogosi sau zeci de litri de cola. In total, Billy consuma nu mai putin de 4000 de calorii pe zi.

Dieta
total nesanatoasa, la care s-au adaugat lipsa de miscare si un sistem imunitar slabit, au facut ca, la doar 19 ani, Billy sa ajunga sa cantareasca nu mai putin de 500 de kilograme. Abia mai putea sa se dea jos din pat, cat sa mearga la toaleta. In rest, tanarul avea nevoie constant de ajutorul amamei sale pentru a se descurca. "Nu putea sa se mai spele singur, pentru ca nu mai incapea in cada. Asa ca a trebuit sa il spal eu, pe bucati. Dar am facut toate astea pentru ca il iubesc, doar e copilul
meu", povesteste Barbara Robbins, citata de "The Sun". Imobilizat in patul din dormitor
, cat era ziua de lunga, Billy se uita la televizor sau se juca la play station, sub privirile atente ale mamei sale, dispusa oricand sa ii faca pe plac.
Din cauza greutatii sale, tanarul a fost nevoit sa renunte la liceu, pentru ca ceilalti colegi faceau glume rautacioase pe seama lui. "Mi-as dori sa ies cumva din acest corp, in care ma simt ca intr-o inchisoare. Toata aceasta greutate ajunge sa te distruga. Iti rapeste viata. Sunt o multime de lucruri pe care le-am pierdut din cauza faptului ca sunt atat de gras: am ramas fara prieteni, nu pot sa ies in oras sa beau un suc sau sa vad un film", povesteste, trist, tanarul Billy Robbins. Cel mai mare regret al sau este acela ca nu isi poate gasi o iubita, cu care sa se intalneasca si sa mearga la petreceri, ca orice tanar de varsta sa.
In tot acest timp, tatal baiatului a fost singurul care a inteles ca Billy are o problema si ca trebuie ajutat cat mai rapid de specialisti. Barbatul marturiseste ca, fiind la serviciu jumatate din zi, statea mai putin cu fiul sau, in comparatie cu sotia sa. "Adesea ma simt vinovat ca nu sunt tocmai tatal perfect si ca nu apuc sa petrec prea mult timp cu copilul meu", a povestit Billy Senior, citat de "The Sun".

Cand, intr-un final, familia
a apelat la ajutorul medicilor
de la un spital din Houston, Dr. Younan Nowzaradan, specialist in probleme de obezitate, l-a facut sa inteleaga pe Billy ca problema sa este una extrem de serioasa, si ca daca nu accepta imediat tratamentul, isi poate pierde viata pentru ca inima sa era suprasolicitata. A acceptat astfel sa fie supus unei interventii chirurgicale, in care medicii i-au montat un dispozitiv care sa ii micsoreze stomacul, in asa fel incat sa piarda pofta exagerata de mancare. Operatia a fost posibila, insa, abia dupa ce baiatul a fost supus, in spital, unei diete stricte, pentru a pierde cateva zeci de kilograme. recuperarea dupa operatie a durat nu mai putin de trei luni, timp in care medicii au avut grija ca Billy sa reuseasca sa se adapteze unui regim de viata sanatos, care sa presupuna cat mai putine calorii si multe legume si fructe. In acelasi timp, medicii au lucrat si la mentalitatea mamei lui billy, pe care au reusit sa o convinga ca baiatul sau are nevoie nu de dadaceala si de mese copioase, ci de un regim de viata sanatos si activ.