vineri, 27 martie 2009

Guşă, "şicanat" politic

Liderul PIN Cozmin Guşă califică decizia BEC de a-i respinge semnul electoral drept un gest politic prin care celelelate partide vor să îl şicaneze şi anunţă că o va contesta, considerând-o ilegală.

"Este evident că e un gest politic prin care celelelate partide doresc să mă şicaneze. În acelaşi timp, este o decizie ilegală, pentru că, în felul în care unele partide au săgeată, balanţă sau fel de fel de flori, eu am ales, pe lângă nişte semne, şi anumite cuvinte" a declarat Guşă, citat de Mediafax.

Guşă este candidat la Primăria Capitalei din partea alianţei electorale "Lista lui Cozmin". Sigla de campanie
a noii alianţe este formată din două semicercuri de culoare roşie, despărţite de o bandă albă, pe care este scris cu roşu: "Ne-am săturat cât ne-au furat", pe două rânduri, iar pe semicercul de jos scrie cu litere albe "Lista lui Cozmin".

Biroul Electoral Central a respins şi unul dintre semnele electorale ale Partidului Social Român, care depusese două semne pentru alegerile locale din iunie: unul în mod legal de către reprezentantul partidului, Ion Ciucă, reprezentând "Gânditorul de la Hamangia", semn pe care partidul îl are de la înfiinţare, şi un alt semn electoral, cu "Coloana lui Brâncuşi".

Reprezentantul PDL în BEC a precizat că, în urma analizei, s-a constatat că, în mod legal, poate rămâne ca semn electoral doar "Gânditorul de la Hamangia", deoarece, în statut, acesta este semnul electoral comunicat de persoana abilitată legal pentru a face adresele de depunere.