vineri, 27 martie 2009

Fostul procuror general adjunct al României, la DNA

Procurorul Gabriela Ghiţă, anchetat în scandalul fraudei la examenul pentru funcţii de conducere în parchete unde a fost preşedinte al Comisiei de examinare, s-a prezentat astăzi la DNA pentru prezentarea materialului de urmărire penală.

Gabriela Ghiţă a declarat, la intrarea în sediul DNA, că astăzi, în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), va fi luată în discuţie validarea examenului pentru numirea unor magistraţi în funcţii de conducere la parchete.

În acest dosar, Gabriela Ghiţă, procuror la Parchetul Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie este cercetată de procurorii DNA pentru permiterea accesului la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

DNA a început, la sfârşitul lunii noiembrie 2007, o anchetă care vizează aspecte legate de posibila fraudare a examenului pentru ocuparea unor funcţii de conducere în cadrul parchetelor, fiind puşi sub învinuire cinci magistraţi şi un notar, printre care şi Gabriela Ghiţă.