sâmbătă, 15 august 2009

Sondaj: Majoritatea germanilor din Est este de parere ca RDG avea "mai multe aspecte pozitive decat negative"

a 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului, majoritatea germanilor din Est este de parere ca RDG avea "mai multe aspecte pozitive decat negative", in timp
ce persoanele din Vest au o parere contrarie, potrivit unui sondaj realizat pe un esantion de 1208 persoane publicat vineri, relateaza AFP, preluata de NewsIn.
Dintre repondentii din estul tarii, 49 la suta s-au declarat de acord cu afirmatia potrivit careia "RDG avea mai multe aspecte pozitive decat negative, erau cateva probleme, dar, global, se traia bine".
Sondajul a fost realizat pentru Berliner Zeitung.
Daca adaugam cei 8 la suta dintre respondentii landurilor "noi" Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Sachsen, Sachsen-Anhalt, Thuringen, care cred ca "RDG a avut mai ales parti bune
, se traia mai bine decat in Germania reunificata de acum", 57 la suta dintre germanii din Est apara astfel mostenirea fostului stat comunist.
In Vest, trei sferturi dintre respondenti fac un bilant negativ al RDG: 52 la suta dintre respondenti cred ca RDG "avea mai ales aspecte negative" si 26 la suta "mai multe aspecte negative decit pozitive".
Potrivit ministrului pentru fosta RDG, Wolfgang Tiefensee, aceste rezultate demonstreaza necesitatea de a nu diminua eforturile de a ne confrunta cu istoria RDG"