sâmbătă, 13 decembrie 2008

Cu Automobile Dacia, Terapia si Arctic in componenta, indicele BET ar fi trecut mai repede de 10.000 de puncte

Automobile Dacia, Oltchim, Policolor, Terapia, Antibiotice, Azomures sau Alro erau principalele variante de plasament pe care brokerii le puteau recomanda investitorilor care aveau curaj sa isi plaseze banii la Bursa la finalul anului 1997, atunci cand a

Indicele BET a depasit ieri pentru prima data pragul de 10.000 de puncte, crescand de zece ori in ultimii zece ani. La inceput, din septembrie 1997, cand valoarea initiala a indicelui a fost stabilita la 1.000 de puncte. Indicele a fost lansat la aproape doi ani dupa infiintarea Bursei la finele anului 1995.
"Credem ca investitorii care au inceput sa investeasca in anii care au urmat lansarii indicelui BET incearca acum un sentiment de satisfactie. Pragul de 10.000 de puncte al indicelui BET este unul important pentru Bursa de Valori si ne aminteste de momentul de acum cativa ani in care indicele american Dow Jones a trecut de pragul de 10.000 de puncte. Sper ca indicele BET sa reprezinte o baza buna pentru contractul futures pe indice pe care vrem sa il lansam", spune directorul general al Bursei de Valori, Stere Farmache.